Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Laat ouderen blijven tandemrijden

Tandems van trapondersteuning voorzien

Bij het tandemrijden komt het op je conditie aan, want we rijden zo'n 50 tot 60 km. per tocht. Dat wordt, vooral bij veel wind, voor de wat oudere deelnemers soms te zwaar. Zij maken dan ook graag gebruik van de enige "elektrische" tandem die we sinds twee jaar bezitten, maar daar kan maar één koppel tegelijk gebruik van maken. Begin 2024 zijn we echter voor een koopje, in het bezit gekomen van 4 zo goed als nieuwe, maar "gewone" tandems. Die willen we nu ook "elektrisch" laten maken, officieel heet dat "van trapondersteuning laten voorzien". Dat kan, maar dat kost geld; per tandem komt dat neer op € 800, dus voor die vier samen € 3.200 en daar komt voor vervoer nog eens € 300 bij, dus in totaal € 3.500 en dat bedrag hopen we via crowdfunding bijeen te kunnen brengen.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Cormeta is een sportvereniging voor visueel beperkten, dat zijn blinden en slechtzienden. Wij zijn actief in de regio Amstelveen/Amstelland. Bij ons kun je terecht voor tandemrijden, wandelen of zwemmen, maar wie dat wil kan aan twee of alle drie de sporten meedoen. Tandemrijden doen we maandelijks op de eerste zondag, van april tot en met november. Wandelen doen we ook maandelijks, op de laatste zondag, het hele jaar door. Zwemmen doen we, behalve in de schoolvakanties, het hele jaar door wekelijks op de (vroege) zaterdagochtend. We worden bijgestaan door een flinke groep vrijwilligers, als voorrijder bij het tandemmen, als begeleider bij het wandelen, of als trainer of gediplomeerd toezichthouder bij het zwemmen. Onze vereniging telt 32 actieve sporters.

Wat doe je als tegenprestatie

Met deze actie doen we de betrokken sporters een heel groot plezier. We zullen veel publiciteit aan deze actie geven, in de lokale en regionale pers.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

3

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

8

Doelgroep

Sport(en)
Tandem
Handicap(s)
Visueel (blind/slechtziend)
Leeftijdscategorie
Senioren

Laatste donateurs

Anoniem

zaterdag 4 mei 2024 13:18

€ 15,22
Ron

vrijdag 3 mei 2024 17:38

€ 25,-
Marianne Zijlstra

Succes met de actie!

vrijdag 3 mei 2024 08:33

€ 50,-